marți, 7 iunie 2011

Constitutia...Modificata: Interes sau Necesitate ???

Una din ideiile enuntate de presedintele Romaniei este si posibilitatea Parlamentului de a bloca procedurile, asa cum s-a intamplat inainte de alegerile prezidentiale, si obligarea lui sa se pronunte, asupra unei nominalizari de premier si cabinet intr-un anumit termen; mai scurt si mai clar .

O alta ideea cu care, sincer sunt de acord este si aceeaa ca Consiliul Superior al Magistraturii sa fie transparent si toata lumea sa stie exact, cine cum a votat intr-un caz ca cel al Elenei Turcu .
O alta ideea buna este si micsorarea numarului de parlamentari la 300; insa nu sunt de acord cu propunerea de-a avea o singura camera (daca prin absurd s-ar vota Parlament unicameral, numarul parlamentarilor ar trebui sa fie, mult mai mic: maxim 200, intr-o tara in care avem un salariu minim de 150 euro, iar un parlamentar 1000de euro/luna ).

Exista desigur si propuneri discutabile: cum ar fi limitarea numarului de asumari de raspundere ale guvernului la una pe sesiune,( excesele guvernului Boc care cu o larga majoritate de conjunctura trec prin Parlament aproape orice act normativ ). Ar trebui insa reglementate foarte strict conditiile pentru care guvernul sa poate recurge la o asemenea procedura .

Nu cred, ca o modificare a Constitutiei la momentul actual este de bun augur pentru economia tarii; cred doar ca este inca o incercare a Puterii de-a atinti privirea oamenlor asupra altor probleme decat cele cu care se confrunta in viata de zi cu zi . o revizuire a Constitutiei NU Se face intr-o tara care nu a iesit din recesiune, in care oamenii sunt dati afara pe capete, in care se anunta ca nu sunt banii pentru Ministerul de Interne si pentru profesori ... dar, sunt bani pentru a face o noua Constitutie - care trebuie aprobata de Parlament si votata si oamenii - pentru asta trebuie organizarea de sectii de votare, DECI bani, care ar putea fi foarte bine folositi in scopuri mult mai utile .
Modificarea in acest moment , a Constitutiei este pur si simplu un interes nelegitim si inadecvat pentru vremurile pe care le traversam .

Avem o atitudine de supusi. Ar trebui sa ne schimbam aceasta atitudine si sa ne cerem drepturile. Au fost obisnuiti sa fim cu capul plecat. Ar trebui, macar in al-12-lea ceas sa ne trezim. Ne-am pierdut mandria,iar patriotismul a devenit o notiune fara sens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu