marți, 29 decembrie 2009

A patra sora !

Azi, inchei periplul de anul acesta prin cultura si teatrele din Bucuresti, prin incercarea de-a va indemna sa vizionati, inca o piesa -din punctul meu de vedere, foarte buna si haioasa "A patra sora", care te relaxeaza dupa o zi istovitoare de munca- asta in cazul in care o vedeti in timpul saptamanii .
O piesa cu un umor mai aparte, puin diferit fata de ce ar putea astepta unii dintre noi, între bufonerie şi seriozitate, între realism şi suprarealism. Personaje sunt întrupări metaforice ale sărăciei, gangsterismului, prostituţiei, ignoranţei, compromisului - încearcă disperate sa ajunga la visul american, (si romanii i-au asteptat pe americanii mai bine de 50 de ani si ... tot degeaba), să se adapteze climatului de nesiguranţă şi să profite oricum, de orice şansă, pentru a-şi împlini aspiraţii iluzorii .

Saracie, politicieni corupti si demagogi, mafioti, votca (bautura traditionala a rusilor), violenta verbala, crime - si foarte putina speranta .
Comicul situaţiilor e absurd, deşi bazele sunt reale si cateodata simti totul atat de REAL, ca si cum tu esti in centrul acestui spectacol .

Vizionare placuta .

PS Nu uitati sa va luati vesta antiglont (veti intelege la sfarsitul spectacolului de ce) .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu