joi, 14 ianuarie 2010

Romania are BUGET !

URA ! ce usurare. Dar, ce buget. Bine, decat deloc este bun si unul carpit si cu multe semne de intrebare : de unde vom lua bani pentru plata salariatilor, a pensionarilor, a DATORIILOR externe si exemplele pot continua .

Au fost respinse măsuri fiscale (care din punctul meu de vedere, EU nefiind economis) prin care impozitul minim era suspendat, iar TVA scădea la 5% pentru toate tranzacţiile imobiliare şi construcţia de locuinţe. Amendamentul prin care IMM-urile puteau opta pentru un impozit de 3% pe venit a fost respins de senatori şi deputaţi. Ceea ce înseamnă că numeroase firmele mici şi mijlocii vor dispărea, având în vedere că sunt obligate să plătească un impozit de 16% pe profit- viitorul suna bine. S-a mai dus visul unora sa devina clasa de mijloc, adica exact acei oameni care teoretic sustin prin intreprinderile lor un buget sustenabil.
Astfel intram si noi in randul tarilor europene cu un buget. Asteptam banii de la institutiile financiare sa SUPRAVIETUIM in urmatoarele doua luni ca pe urma vin rectificarile bugetare - doua la numar ca s-a schimbat legea (asta cu schimbarea legilor o s-o mai vedem destul de des in urmatoarea perioada).

Sa auzim de bine .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu