miercuri, 19 ianuarie 2011

Pana cand ???

Presedinte Romananiei a tinut sa precizeze faptul ca: Statul asistential, trebuie sa inceteze", explicand ca sa a sustinut mereu nevoia de reforma, iar ceea ce a promis, in campania din 2009 si nu numai, a si facut apoi.

A promis ca nicio pensie nu se va diminua - sfatuindu-ne sa nu ne luam dupa minciunile Opozitiei - mai toti pensionarii au pensiile ciuntite.
A promis ca in 2010 vom iesi din criza - ceea ce nu numai ca s-a intamplat, dar am si inregistrat cea mai mare descrestere economica din sud-estul Europei.

"Absenţa creşterii economice este marea dezamăgire acum când ne apropiem de finalul acestui acord. La fel de adevărat este că reformele ar fi putut merge mai repede, însă chiar şi aşa au făcut ajustări foarte importante, s-au implementat politici corecte şi s-a revenit pe calea disciplinei fiscale", a declarat Jefrey Franks .


S-a angajat in fata noastra ca va forta partidul PD-L sa depolitizeze institutiile statului - nici ca am mai vazut vreun director numit politic. Si tot asa.... nicio promisiune fara indeplinirea ei - spre culmile democratiei absolute .
In ciuda crizei, greutatilor si opozitiei vehemente a presei, presedintele si premierul au reusit sa isi tina toate promisiunile facute poporului.

Cine nu are impresia ca statul de drept a murit, intr-o tara in care Executivul pare a fi singurul care dicteaza oranduirea socio-economica? Mai poate fi pus la indoiala faptul ca Emil Boc si Traian Basescu au sacrificat principalul atribut al democaratiei, separarea puterilor in stat, doar de dragul unor bani de la FMI care nu ne pot tine in viata o vesnicie ?
Reformarea statului roman, anuntata cu mare tam-tam de domn' Presedinte, consta in transformarea institutiilor statului in niste balciuri cu smenari care nu urmaresc altceva decat sa dea cateva tunuri si sa plece .

In luma Mai a anului 2010, bugetarilor din Romania li-sau diminuat veniturile cu 25 %, din luna februarie 2011 vor creste salariile cu 15 %, DAR LA NIEVELUL LUNII OCTOMBRIE 2010 ??? de ce nu cresc la nivelul celor de DINAINTE DE TAIERE - cum era normal si firesc intr-o tara in care DEMOCRATIE ar trebui sa existe cu adevarat .
Judecatorii Curtii Constitutionale, la momentul acceptarii acestui demers al presedintelui - ca masura de reducere a salariilor cu 25% are un „caracter exceptional si tem­po­rar” si ca guvernul si-a asumat obligatia ca, incepand cu 1 ianuarie 2011, „sa mentina in plata acelasi cuantum al salariilor/indemni­zatiilor si al soldelor precum cel de dinaintea reducerilor operate prin lege”.

Cu reverire la pensiile militarilor,mi se pare mult prea josnica actiunea Guvernului care permite recalcularea pensiilor speciale - fortandu-i pe pensionarii militari la depunderea de cereri pentru recalculari. Constitutia spune clar ca o lege nu poate fi aplicata retroactiv, ci doar de la momentul intrarii in vigoare inainte.

Am inteles ca e o perioada grea, ca suntem in criza dar parca aceasta CRIZA este numai pentru UNII, iar noi cei de rand sunt numai obligatii, strangeri de curea si taieri .

Aceasta este tara in care esti prostit in fata facandu-te sa crezi ca tu ai o problema, nu ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu