luni, 25 octombrie 2010

Congresul PSD

Am revenit, asa cum am promis cu o parere despre desfasurarea evenimentelor congresului PSD.

In primul rand, mi-a placut atmosfera, si faptul ca sala a fost plina cu membrii ai partidului.
In al doilea rand, am citit programul in 100 de puncte propus pentru iesirea din criza a tarii (fata de PDL, macar ei au adus ceva), si am ceva mici comentarii de facut :
- aducerea salariilor (in avantajul bugetariilor), la nivelul de dinainte de taiere- este un lucru bun ;
- pentru pensionari, neimpozitarea pensiilor mici (au rezolvat-o cascadorii rasului inaintea PSD-ului) ;
- ca si TVA-ul redus pentru anumite produse de baza (nu inteleg cum in Marea Britanie si tarii ale Uniunii Europene se poate realiza, iar NOUA FMI-ul ne impune sa nu aprobam legea votata de … i-am denumit mai sus ) ;
- promisiunea de-a creste salariul minim la 800 Ron (cred ca acest lucru este posibil, doar dupa ce statele din UE ies din recesiune) ;
- un mare avantaj pentru firme, este neplata contributiilor pentru angajarea tinerilor (ce NEBUNIE a fost la Sala Palatului – la targul angajatorilor : sunt curios cate CV-uri chiar se citesc ???) si plata datoriilor statului catre acestea ;
- o alta problema care poate aduce beneficii, este o mai buna “pompare” a banilor catre agricultura romaneasca ca si atragerea de fonduri europene .

Un lucru, la care nu s-a insistant si consider ca trebuia insistat, era organizarea de parteneriate publice-private - in special pentru contruirea de autostrazi .
O surpriza a fost participarea la Congres a lideului PNTCD-ului, care a sustinut reconcilierea nationala ??? Daca la asta am ajuns dupa 20 de ani de democratie (bine, in ultimul timp nici greva NU avem voie se facem), inseamna ca suntem pe un drum total gresit .
Si, apropos: chiar nu cred ca d-nul presedinte NU STIA de cazul profesoarei din Caracal care face greva foamei de peste 60 de zile, cand anunta ca in fiecare dimineata citeste presa sau i se face revista presei de catre departamentul specializat din cadrul Palatului Cotroceni . RUSINE .


O mica premonitie pentru ziua de miercuri, ziua motiunii: chiar daca la congres d-nul Melescanu, a sustinut ca trebuie “sa se voteze pentru Romania”, cred cu parere de rau, ca acest guvern va trece cu bine de acest vot si va ramane in functie .

Sa auzim de bine .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu