luni, 23 mai 2011

Vulcanii Noroiosi










O scurta plimbare, o relaxare, o gura de aer proaspat si curatm m-au facut sa merg intr-o scurta si frumoasa calatorie in judetul Buzau la Vulcanii Noroiosi . Rezervatie naturalã de tip geologic pe cca. 30 ha.,Vulcanii noroiosi sunt localizati în Subcarpatii de Curburã , în localitatea Berca, jud. Buzãu, fiind formati datoritã eruptiilor de gaze din pamînt, care antreneza spre suprafata nãmol si apã.
Drumul pana acolo este bun, cu atentie deosebita pentru domnii politisti, cu care sincer nu prea poti sa te intelegi ;) .

2 comentarii:

  1. Haideeee..da si tu mai multe detalii.
    Eu am fost in anii....1999-2000 ceva in genul...cand nu era niciun indicator, nicio ingradire..si bineinteles doar drum forestier batatorit de putinii "gazari" si oieri din zona.
    Insa tot a fost foarte frumos acel peisaj selenar si de mult imi planific o noua intoarcere.
    Am inteles insa de la altii ca Primaria a ingradit zona, l-a "taxat" ceea ce a dus la o ....urbanizare a zonei..

    Caracteristic tie, prezinta-ne cateva impresii cat de cat complete..

    RăspundețiȘtergere
  2. Drumul bun. Cateva "gropite" pe drumul spre Vulcani. Intrarea in incinta zonei amenajate a costat 5 lei/adult.Am avut un ghid care ne-a explicat cum s-au format Vulcanii si vechimea lor; a avut grija ca NIMENi sa nu fumeze in preajma zonei in care ieseau bulele de aer; la intrarea spre Vulcani s-a amenajat un loc de unde iti poti cumpara cateva vederi; langa Vulcani s-au construit doua pensiuni la care te poti odihni sau gusta ceva . PS Sa aveti incaltari de schimb sau ceva cu care sa va stergeti pe talpi . Plimbare placuta . NU UITA APARATUL FOTO .

    RăspundețiȘtergere