miercuri, 21 octombrie 2009

Incepe nebunia campaniei

Peste cateva zile vom fi "inundati "la televizor cu stiri despre campania prezidentiala. Pana acum, si-au depus candidatura, sau urmeaza sa si-o depuna aproximativ opt candidati; unii cu sanse reale, altii doar ca imagine si sa apara si ei cu numele pe buletinul de vot, ca deh da bine .
Numai ca probleme Romaniei raman, si se adancesc in fiecare zi fara ca nimeni sa vina cu solutii concrete si viabile, fiecare se gandeste in momentul de fata doar la pastrarea unei imagini cat mai bune in ochi electoratului .

Indiferent cine va fi preşedinte după alegeri sau cine va fi noul premier, preţurile vor exploda. De la 1 ianuarie, cursul leu euro plus accizele vor duce la scumpiri semnificative (plus ca se anunta o iarna ceva mai grea fata de cea din anul precedent).
Se estimează că benzina se va scumpi cu 20%, tigările cu 34%, iar energia electrică cu 30 de procente. Şi preţul motorinei va fi majorat, dar există posibilitatea ca acesta să fie mai scăzut graţie accizelor mai mici pentru acest carburant. Majorarea vine în urma cresterii accizelor si a deprecierii leului in raport cu euro.
Vestea bună este că tot de la 1 ianuarie, acciza la cafea va fi redusă la jumătate. Iar cei care vor să îşi cumpere bijuterii şi iahturi vor plăti mai puţin, odată cu eliminarea accizelor pe produsele de lux (asta pentru cine si-a mai pastrat un banut pentru zile de restriste) .

Se stie ca lunile ianuarie si februarie sunt niste luni "moarte' din punctul de vedere al incasarilor la bugetul de stat, bugetarii fiind foarte afectati de aceasta scadere a veniturilor, dar, sa ne pastram optimismul, macar cu acesta sa ramanem .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu