vineri, 15 iulie 2011

Declaratii... negandite

Declaratii domnului presedinte de acum o saptamana au produs o mica furtuna mediatica in Rusia.
Au fost cateva raspunsuri mai “diplomatice”, si o tragere de urechi intr-un cadru amical a sefului statului .
Poate nimeni nu doreste sa vada ce poate aduce Romaniei pe termen scurt, aceste declaratii ale presedintelui Basescu, care ar putea duce la majorarea preturilor la gazele de import, mai exact a celor din Rusia, care acopera circa 30% din consumul la nivel national. Oficialii Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) au anuntat deja ca tarifele gazelor importate din Rusia ar putea sa se majoreze cu 15% in cel de-al treilea trimestru, de la 400 de dolari/mia de metri cubi, la 460 de dolari/mia de metri cubi .
Rusia detine cele mai mari rezerve dovedite de gaze naturale din lume, mai exact 25% din total ori 45,47 trilioane de metri cubi. Statul rus este cel mai mare exportator de gaze naturale din lume - 179,1 miliarde de metri cubi.
Sa speram ca nu vom avea o iarna grea si nu vom fi NEVOITI sa suplimentam cererea de gaze din Rusia, pentru ca atunci vom vedea cine are mai multa nevoie de ajutor .
Apropos, SUA se afla in pragul unei crize IMENSE ( mult mai mare decat la caderea celor doua banci de acum 3 ani ), iar intrarea in incapacitate de plata ne arunca intr-un haos general. Stiti cine are cea mai mare rezerva valutara din lume: CHINA; prieteni de ani buni cu statul comunist sunt rusii; cel mai mare cumparator de obligatii de pe piata americana sunt CHINEZII, cine se asteapta ca americanii sa ne salveze acordandu-ne ajutor se insala amarnic .
„ SUA va intra inevitabil in incapacitate de plata. Este un imperiu supraextins care se afla in declin, iar sistemul financiar va cadea", spune David Murrin, director de investitii Asset Management Emergent . „

Sa mai si radem :

Sf.Petru si Dumnezeu stateau de vorba in gradina Raiului.La care Sf.Petru zice:
-Doamne,parca romanii astia au suferit prea mult anul asta cu inundatiile,ce-ar fi sa-i lasi mai moale?
La care Dumnezeu:
-Au vrut marinar, acum le dau apa…

Un comentariu:

  1. adevarat! dar cine crezi ca se va uita la noi sau le pasa ? Rusia ? China? SUA-unde ne trebuie viza dar isi fac baze militare la noi in tara??? never mind! f bun bancul-pacat ca nu suntem in arca lui Noe iar in jur sa fie apa ... noe.am votat.... stima!

    RăspundețiȘtergere