miercuri, 13 iulie 2011

Pregatiti de o noua criza ???

Noile probleme care au aparat pe pietele financiare, odata cu anuntul ca Italia este posibil sa intre in incapacitate de plata a datoriei publice, ne face sa ne readucem aminte de criza aparuta acum doi ani, aparuta datorita caderii bancii americane Lehman Brothers .

Toata lumea se intreba daca Italia va ajunge in situatia Greciei? Unele voci sustin ca datoria publica a Italiei (de 120% din PIB, a doua cea mai mare datorie din Zona Euro dupa Grecia) este ingrijoratoare, in timp ce altii sustin ca Italia nu are un deficit bugetar atat de mare precum cel al Greciei.
Trebuie tinut cont si de faptul ca Italia este in primele cinci economii ale Europei .
Daca planul de reducere a datoriei publice nu va fi aprobat atunci Italia va avea soarta Greciei, poate chiar mai grava, deoarece creditorii sunt ingrijorati si de situatia politica din Italia si alegerile de acolo .

Personal nu cred ca suntem pregatiti si gata de a face fata unei eventuale prabusiri a monedei euro si implicit majorarea cheltuielilor de existenta .
Nu stiu nici daca Germania isi mai poate permite rolul de UNIC "donator" la fondurile UE, fapt ce ne poate arunca intr-o noua perioada neagra a economiei europene .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu