marți, 5 iulie 2011

Integritatea nationala

Cum sa o distrugi incet si sigur cu idei care iti lovesc neuronii "obositi". Ideea de tara si unitate, arata o Romanie prea "stresata" de ziua de maine decat de cum va arata ea peste 20 de ani, sau ce se va intampla peste sase luni . Fiecare este mai interesat de ce pune pe masa maine si cum isi achita datoriile contractate, decat de probleme generale ale tarii .
Prin aruncarea mereu pe piata a catorva "perle", doar pentru a ne lua gandurile si a ne face sa ne gandim la alte probleme : gen modificarea Constitutiei, reimpartirea teritoriala, si mai nou acest examen de Bacalaureat care arata cine ne duce viitorul mai departe; nu se face altceva decat sa ne arate ce nu doreste cu adevat reforma ci doar o dezbinare nationala .

Nu se vorbeste si nu se aduce in discutie despre probleme cu care se confrunta omul de rand : marirea preturilor, scaderea puterii de cumparare, preturile enorme la utilitati, majorarea cheltuielilor in administratia centrala atata timp cat numarul bugetarilor este mai mic fata de anul trecut .

Domnul presedinte Traian Basescu, intelege ca nu traim bine, dar ii asigura pe romani ca "de la mijlocul lui 2012 va incepe sa se simta cresterea economica si pentru salariati". Dupa ce a criticat politicienii pentru populismul si traficul de influenta si putere, in scopul cumpararii de voturi prin mariri de salarii, Traian Basescu face exact acelasi lucru atunci cand ne anunta ca fix de la "mijlocul" lui 2012 vom incepe sa simtim binele promis in 2004.
De ce tocmai atunci: pentru v-a forta modificarea Constitutiei, o reimparite a tarii-in 8 regiuni sau 10 - doar de dragul de-a fi sigur ca nu va avea probleme in ultimii doi ani de mandat si va curge numai lapte si miere in perioada alegerilor .

Totul este facut cu intentie foarte clara : Dezbina si cucereste . Intai invrajbim romanii intre ei prin unificarea judetelor si urmatorul pas este sa aparem pe un cal alb ca UNIFICATOR al idealurilor intregului popor .

Cat o sa mai suportam circul acesta ???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu