joi, 3 septembrie 2009

Dezamagire !

Da, DEZAMAGIRE.

Nu am mai scris demult, deoarece am facut o vizita de cateva zile pe litoralul romanesc sa vad marile realizari ale programului "The land of choice". (o sa postez si cateva poze in zilele urmatoare).
Dezamagirea mea nu se refera numai la situatia jalnica in care se prezinta litoralul nostru, pentru ca mari modificari nu sunt fata de anul trecut, ci la cu totul alta problema .

Aseara, la televizor am vazut cu stupoare romanului uimit de nepasarea unora sau indolenta institutiilor statului, cum in judetul Hunedoara, in aceste zile s-a dezafectat o linie ferata care este tăiată şi vândută la fier vechi.
Asa si... o sa spuneti, numai ca pe traseul de aproximativ 16 km functiona o MOCANITA (la fel ca cea din Maramures-mai bine mergeti si faceti o plimbare cu ea pana nu se trezeste si acolo "un destept- un investitor strategic" din zona si vine cu vreo idee identica), un traseu care pornea de la Castelul Corvinilor pe viaducte, trecea prin tuneluri lungi de 800 de metri (la tv au spus 3 astfel de tunele), săpate în stâncă, şi peste poduri construite în urmă cu mai bine de un secol (de austrieci care au oferit o garantie de 100 de ani !!! pe vremea respectiva, iar acum la noi nu se asigura un asfalt nici 3 luni???si mai si cadem cu masinile in craterele din asfalt), staţia finală fiind un furnal vechi din anul 1806, de la Govâjdia, cel care a furnizat oţelul pentru ridicarea Turnului Eiffel (cati poate nu am fi dorit sa ne mandrim cu faptul ca si romanii au contribuit la unul din simbolurile Frantei moderne).

Pacat ca avem o tara frumoasa cu lucruri superbe din punct de vedere turistic, dar din pacate nu stim sa ne facem o publicitate care sa atraga turistii sa viziteze bogatiile naturii cu care am fost inzestrati ca tara .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu