joi, 25 iunie 2009

Din ce in ce mai pesimisti . . .

Economia ar putea sa inregistreze in trimestrul al doilea o contractie de pana la 9%, iar alternativele pe care le are Guvernul la dispozitie sunt cresterea taxelor sau reformarea din temelii a cheltuielilor publice.Daca declinul economiei din primul trimestru, de 6,2%, a luat prin surprindere chiar si pe cei mai pesimisti analisti, situatia in trimestrul doi ar putea sa fie si mai dramatica, iar corectiile ar putea sa fie mult mai abrupte. In timp ce economia este in blocaj total, Guvernul se pierde in dispute politice si sedinte ascunse si atacuri sub centura .
Cred, ca ar trebui sa mergem pe un scenariu mai pesimist, sa nu fim luati prin surprindere de eventualele cresteri de taxe sau orice alte idei nastrusnice pe care le-ar avea guvernul.
Cei mai afectati de eventualele masuri anticriza, vor fi cu siguranta salariati din sistemul de stat, carora li se vor diminua si mai drastic sporurile si alte stimulente de salarizare (nu stiu de unde o sa aiba bugetul de stat banii necesari pentru a acorda drepturile banesti restante cadrelor militare, care au fost suspendate in primavara).

Vin vremuri tulburi, sunt ingrijorat de viitorul din ce in ce mai sumbru care ni se arata in perioada urmatoare .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu