marți, 16 iunie 2009

RECESIUNE

Da, in sfarsit s-a trezit si presedintele mult iubit si adulat (numai el stie de cine??? poate de "succesurile" din ultimii patru ani si jumatate), si a decretat duminica la sedinta Guvernului ca ROMANIA se pregateste de: RECESIUNE.
Domn' presedinte, tara asta este in recesiune de aproximativ sase luni de zile, numai mata te-ai desteptat acusica; Europa este in declin de peste noua luni de zile, Statele Unite de aproximativ un an, noi venim acum si mai aruncam o pastila presei ca sa aiba ce sa mai scrie .
De sase luni, romanii nu mai au bani sa plateasca ratele (rau platinicii au crescut cu peste 50 % fata de perioada similara a anului trecut), se fac disponibilizari masive din domeniile care in trecut aduceau venituri la stat: constructii (implicit si toate fabricile de ciment, fier, asfalt, furnizorii de materiale de contructii ofera disconturi nemaivazute, dar cine sa cumpere), piata auto este in cadere libera, piata imobiliara la fel, bancile acorda credite cu o dobanda uriasa si creditarea este blocata, deci nu exista circulatia banilor si exemplele pot continua.
Domn' presedinte, romanii stiu ca tara este in RECESIUNE, numai ca tu ne-ai mintit ca o sa "Traim bine" si ne-am ales doar cu un slogan bun de pus in ... .

6 comentarii:

  1. Cui, in cui punem sloganul. La asta te-ai gandit si tu, nu? La cui.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da bineinteles ca la CUI ma gandeam.Of, doamne, oamenii va ganditi la ... lucruri foarte inteligente . :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai fratilor!Romanul nu o sa fie niciodata multumit deajuns si nici de cine conduce tara.Inainte sa intram in europa ne-ar fi placut sa vedem europa,acum ca traienel ne-a adus europa in curte,nu ne mai place europa vrem america!si tot asa.De conducere nu mai zic.E tarienel la conducere,el e de vina ce se intampla in tara,e constantinescu, da-ti vina pe el!Pina noi nu schimbam mentalitatea noastra niciodata nu o sa traim bine.Sau cel putin trebuie sa ne impacam cu ideea ca nu vom trai bine.Toti care au trecut pe la conducerea tarii au facut macar cate un lucru bun pentru tara.Tu,eu,el,ea noi ce am facut sa traim mai bine?

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt de acord:MENTALITATEA romanului este de vina, dar si lenea romanului este de vina:sa ne uitam cum incercam numai sa ne furam "caciula" unu altuia sau cum sa furam noi mai mult decat cel de langa noi.
    Nici peste trei generatii nu ne vom schimba mentalitatea (din pacate).

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai noi pana si asta asteptam de la altii. Ai naiba americani, nu vin sa ne schimbe si noua mentalitatea! Muieti-s posmagii....

    RăspundețiȘtergere
  6. Noi vrem totul e la altii, ca munca pe roman nu il innobileaza.

    RăspundețiȘtergere