marți, 16 iunie 2009

Isarescu candidat la presedintie ???

Da, circula zvonuri pe media, pe bloguri pe diferite canale de stiri putin sau mai mult adevarate.

Vom incerca sa detaliem putin acest lucru, descriindu-l pe domnul Isarescu: discret şi prudent, Mugur Isărescu lucrează de aproape 20 de ani, la propria imagine aproape perfecta. Un personaj tăcut, cu rare aparitii media, un specialist bancar renumit, despre care e bine să ştim că, "dacă arde ţara, el e acolo să stingă focul".
Mugur Isărescu e brandul public cel mai longeviv, el fiind guvernatorul Băncii Naţionale din 1990 până azi, cu o singură întrerupere de avarie, în 2000,cand a acceptat să fie premier şi candidatul Aliantei Civice (este posibil sa ma insel???) la functia de presedinte al Romaniei.
E bancherul pursânge, dedicat banilor şi rezervelor de bani, omul care a făcut din Banca Naţională o instituţie care te linişteşte.
De ce aduc in discutie acest lucru:
1) Pentru ca pana acum presedintele tarii nu a spus in nici o ocazie ca Romania poate intra in recesiune, dar cu toate acestea a dat pur si simplu in moneda nationala si leul azi a crescut pana la 4.21 pentru un euro, fata de 4.14 lei pentru un euro pana la anuntul facut de Basescu duminica la sedinta de guvern.Concluzia este ca in doua zile leul s-a depreciat, nu mult, dar atat cat sa fie putina rumoare pe piata .
2) Mandatul domnului Isarescu ca si guvernator al BNR-ului expira in acest an, si este posibil sa nu fie prelungit cu inca 5 ani, deci varianta poate fi plauzibila din acest punct de vedere cu un ISarescu ranit in orgoliul propriu si cu un candidat aproape fara nici un cusur impotriva lui Basescu .
Un tandem Mugur Isărescu, viitor preşedinte - Traian Băsescu, actual preşedinte,(oricum acesta nu stie sigur daca va candida), ar face aproape inutilă candidatura lui Crin Antonescu, iar pe Mircea Geoană l-ar pune într-o postură uşor ridicolă.
Dacă ar fi să răspundeţi la întrebarea „Cu cine aţi vota la Preşedinţie între Mugur Isărescu, Crin Antonescu şi Mircea Geoană?", cred că marea majoritate a repondenţilor l-ar alege pe guvernatorul BNR. Ar fi un tip de preşedinte anti-Băsescu, propus de Băsescu!
Trebuie să recunoaştem că mişcarea ar fi genială...

2 comentarii:

  1. Nu stiu de ce, dar varianta Isarescu presedinte mi se pare o repetitie inutila. Mi-e suficient de clar ca lupta reala se da intre Base si Geoana, restul e doar umplutura.

    RăspundețiȘtergere
  2. In politica romaneasca orice este posibil.Pot aparea modificari si schimbari de structura de la o zi la alta.
    Toamna, sunt convins ca va fi plina de surprize.

    RăspundețiȘtergere