joi, 4 iunie 2009

Justitie, dosare... si multe tepe

Ma uit cu stupoare la televizor, si aflu ca "mama FNI"a primit opt ani de inchisoare. Ah, nu ii iau apararaea, Doamne fereste, este si ea vinovata la fel ca si cei care au contribuit la caderea acestui fond (ca si caderea altui fond: FNA), numai ca mi se pare destul de ciudat, ca tocmai ea este singura care plateste pentru aceasta escrocherie, ea este cea care a mancat economiile de -o viata a pensionarilor din Romania si a celor care au crezut in sistemul de imbogatire rapida (eu persoan am crezut in CARITAS, dar eram mai mic, aveam 18 ani). Normal, oamenii "desteptii', gen LUCA de la PETROM si-au luat partea leului (este singurul nume rostit de parintele FNI-ului), dar si altii au facut portofelul plin.
Sunt de acord, ca cei care au furat din banii oamenii care au depus banii la FNI, FNA, GELSOR, sa plateasca acum aceste sume, chiar la valoarea actuala, actualizate cu indicele de inflatie de la data depunerii si pana acum; pentru ca 10.000 de lei din 1995 nu mai valoreaza nimic in ziua de azi; dar nu sunt de acord sa platim toti, adica CEC-ul (pentru ca exista un contract incheiat intre aceste fonduri si CEC-Bank), singura banca pentru care statul garanteaza integral depunerile. Ce s-ar intampla, daca incepand de maine toti romanii si-ar retrage toti banii depusi de la CEC???intr-o perioada mai lunga sau mai scurta, Romania ar intra in colaps, pentru ca nici o banca nu dispune de o suma foarte mare de lichiditati. S-ar produce un haos de nedescris in sistemul bancar romanesc, poate s-ar lua bani de la plata salariilor profesorilor, de la bugetari, de la plata pensiilor..., iar vinovatii principali scapa si raman bine mersi cu avantajele dobandite de pe urma unei MARI escrocherii puse la cale cu ajutorul inclusiv a organelor statului de la acea vreme.

Strangeti bani pentru marirea impozitelor si taxelor (dupa impozitul forfetar mai adaugam si altele), ca vor urma si alte plati facute de populatia acestei tarisoare .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu