duminică, 28 februarie 2010

1 Martie !

Maine este 1 Martie, ocazie cu care urez tuturor domnisoarelor si doamnelor un sincer "La multi ani", o primavara frumoasa plina de realizari si multe succese in toate planurile vietii .

O scurta istorie a acesteis arbatori :
Martisorul (martu la romani) este un obicei specific romanesc mostenit de la daci si romani, inexistent la alte popoare. Numele popular al lunii martie - "martisor" este de origine latina (martius). La 1 martie, dupa vechiul calendar roman, este prima zi din an si se celebra sarbatoarea "Matronalia". In aceasta zi se desfasurau serbarile lui Marte, zeul fortelor naturii, al primaverii si agriculturii. Fetele si femeile primeau diferite cadouri.
Pentru stramosii nostri, anul nou de la 1 martie insemna reinvierea naturii.

In aceasta zi se ofera persoanelor de sex feminin apropiate martisoare, ca mici semne de multumire. Se considera ca martisoarele sunt aducatoare de fericire si noroc.Ele sunt formate in mod traditional dintr-o fundita rosu cu alb - rosu semnificand iarna si albul primavara - la care adauga alte simboluri ale norocului: trifoi cu patru foi, potcoava, cosar, inima.

2 comentarii:

  1. Scuza-ma ca nu comentez postarea ,ci te invit sa comentezi si tu daca vrei cu ce sti despre cutremurul din '77 http://andrutza95.blogspot.com/2010/03/77.html aici .Multumesc anticipat .>:D<

    RăspundețiȘtergere