miercuri, 24 februarie 2010

Dragobetele, sarbatoare ROMANEASCA

Nu sunt si nici nu voi incerca sa devin un aparator al traditiilor autentice romanesti, nu este treaba mea. Acest lucru ar trebui sa il faca Ministerul Culturii, institutul condus de Patapievici si alte organisme nonguvernamentale care se bat cu pumnu' in piept ca reprezinta valorile traditionale romanesti .
Nu sunt partizanul Sf. Valentin, asa cum nu sunt nici al sarbatorii de Hallowen care sunt sărbători de import .
Nu pot intelege de ce presa, televiziunile si cei care, repet, ar trebui sa scoata in evidenta frumoasele traditii romanesti le ocolesc si scot in evidenta mai mult kitchul si tot ce se vinde . am ajuns sa uitam cine suntem cu adevarat .

Spuneam intr-o postare veche ca imi este teama ca si traditiile (care inca se mai pastreaza la sate- ma refer la Maramures), se vor pierde cu timpul si este MARE pacat de generatiile viitoare ca vor invata ce inseamna uratul si nu FRUMOSUL .

Se spune că Dragobete este protectorul iubirii. Dragobetele este fiul Babei Dochia, maicuta batrana. Ziua lui pica, precum a mamei sale, tot iarna, pe 24 februarie, si e un fel de "start" al amorului in noul an. În ziua în care este sărbătorit, chiar şi păsările se logodesc, cel putin asa spun traditiile noastre .

Sa traim si sa simtim romaneste .

Sa auzim numai de bine .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu