luni, 6 aprilie 2009

Decaderea "miturilor"

S-ar putea sa fie pompos titlul, dar, azi eram la Tribunalul Bucuresti si vedeam cum este adus in catuse Gheorghe Becali, un om care prin diferite afaceri, mai corecte sau mai putin corecte (asta va decide justitia din Romania), a ajuns in anul 2008 (conform saptamanalului Capital), cel mai bogat roman.Un om, care credea ca este intangibil, un om care credea ca totul are un pret, un om care credea ca toata lumea va sta drepti in fata lui, si va executa ordinele date de el fara sa scrsneasca, un "MIT" printre anumiti oameni, un om care este adevarat a si ajutat (printr-un joc de imagine foarte bine pus la punct, un spectacol de comedie ieftin) semenii sai ... a construit si biserici, etc .
Un om, care a aflat de curand ca poate fi doborat daca exista vointa politica si deranjeaza pe cine NU trebuie, a aflat cum este sa stai intr-o celula de 6/5 mp cu alti 3/4 infractori de rand, un om care credea ca este de neatins si cu un telefon se poate rezolva orice a picat tocmai datorita laudaroseniei sale, a gurii sale mari.
Nu sunt un patizan al acestui tip de oameni, dar este bine cateodata sa ne vedem si lungul nasului, sa veem de unde am plecat si daca ajungem acolo sus (unde ne dorim cu totii), sa nu uitam ca oricand putem cadea, iar cu cat cadem mai de sus, cu atat caderea este mai dureroasa .
Ramane de urmarit subiectul, sper sa fie o lectie pentru altii ca el, iar fiecare sa traga invatamintele din aceasta patanie a fostului "MIT" Gheorghe Becali .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu