joi, 9 aprilie 2009

Despre Republica Moldova

Sa vorbim putin despre ultimele evenimente din Republica Moldova, adica despre "fratii" nostrii de peste Prut.
După 1989, românii au fost în mai multe feluri pentru Chişinau: „fraţi“, dar şi „fascişti“, „parteneri privilegiaţi“, dar şi „imperialişti“. Acum suntem persoane non grata, ne bagam in treburile lor interne, facem revolutii de catifea si vrem debarcarea comunistilor, avem nevoie de viza(platita) sa intram in Moldova .Noi, aici in Romania, facem demostratii de sustinere a celor de peste Prut, ei, adica oficialitatile din Republica Moldova, au inghetat asa zisa apropriere de Romania si podul de flori care acum este plin de praf,iar in cercurile inalte oficialii de la Chisinau isi manifesta puternic orientarile rusofone.
Noi,romanii mereu suntem in contratimp; cine isi imagineaza vreodata ca mama RUSIA va renunta la inca un stat, adica Republica Moldova, in favoarea Romaniei se insala amarnic. Istoria va demontra ca Rusia va dori sa isi consolideze pozitia de jucator nr. 1 in Europa in privinta gazelor naturale si nu numai.Acest iures al tinerilor basarabeni, s-a soldat cu multe arestari si o baie de sange din partea cetatenilor acestei tari, ca sperau intr-o schimbare in bine, asa acum si Romania inca spera dupa 20 de democratie.
Democratia a devenit ceva care aduce multa ura, dorinta de putere, iar bunul simt a disparut demult dintre noi.
Nu cred intr-o reantregire a Romaniei mari, asa cum nu cred intr-o rezolvare pe cale pasnica a problemei din Republica Moldova, sau interventia U.E. sau Consiliului de Securitate, toata problema se va rezolva in cateva zile de la Moscova.

Un comentariu:

  1. Are dreptate domnul Anghel in articolul sau despre Basarabia. Este normal ca noi sa fim alaturi de ei si evident ca asemanarea tinerilor de la Basarabia e similara cu cea a celor din Romania. Nu ne plac persoanele precum Voronin, prin urmare inseamna ca nu ne plac comunistii, dar in acelasi timp ne simtim jigniti cand suntem considerati a fi slugi capitaliste! Ovidiu Costinas

    RăspundețiȘtergere