miercuri, 15 aprilie 2009

Pensiile nesimtirii

Aflu cu stupoare ca aceasta criza este numai pentru unii, adica pentru noi:muritorii de rand, ca pentru fostii parlamentari ai Romaniei nu este deloc criza.De ce fac aceasta declaratie, pentru unii hazardata pentru unii... baiatul asta a luat-o razna rau de tot???daca nu ati aflat inca aproximativ 500 de fosti parlamentari (votati de noi), au avut "buna credinta"de-a saraci bugetul tarii cu acordarea de pensii si au solicitat- "pensii speciale in baza Statutului senatorilor si deputatilor si a mandatelor detinute", pensii pe care cu onor le-au votat in legislaturile in care au fost alesi, si ma refer in special la perioada 1992-2008.Aceasta pensie se ridica la un procentaj de pana la 80% din indemnizatia unui parlamentar in functie. Parlamentarii care au deţinut cel puţin trei mandate pot primi o pensie specială, însemnând 80% din media veniturilor brute realizate în ultimul an înainte de data pensionării . Ok, unii dintre dumneavoastra o sa zica ca merita, ca s-au chinuit cu ideiilor lor pentru binele Romaniei,au avut initiative legislative pentru intrarea in NATO, in U.E., dar acum ESTE CRIZA, si cum s-a stiut sa se taie din bugetele INVATAMANTULUI (considerat o prioritate nationala), AGRICULTURII, MINISTERULUI ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR (pentru ca oricum numai siguranta pe starzi si incredere nu avem in institutiile statului), eu cred si sper ca va fi o initiativa de bun simt a unui grup de oamenii care se vor ridica si nu vor aproba o asemenea CERERE ABSURDA.
Inca mai cred in mintea cea de pe urma a unora.

2 comentarii:

  1. Tu, daca ai fi fost parlamentar si te-ai fi obisnuit cu un anumit stil de viata, nu ai fi facut tot posibilul sa ti-l mentii pana in panzele albe? So fucking what ca invatamantul isi da obstescul sfarsit sau ca toti umblam cu spray paralizant in buzunar sau ca importam ulei de floarea soarelui si porumb? Care e problema? Noi sa fim sanatosi si sa putem duce, ca asta cu "frate frate dar branza e pe bani" e valabila pentru orice roman care da un pic cu nasul de putere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pacat ca nu am bani sa candidez, si nici sustinere din partea celor multi, ca atunci as putea sa iti demonstrez ca NU as proceda la fel, dar pana atunci... inghit si merg mai departe pentru ca orice as spune din pacate nu este credibil.Poate totusi se va schimba si societatea noastra.

    RăspundețiȘtergere