miercuri, 22 aprilie 2009

Legea salarizarii UNICE

Conform noilor principii ale noii legi a salarizării, nu se vor tăia din salarii, dar vor fi majorate exponenţial salariiile mici ale bugetarilor", a anunţat Emil Boc, premierul Romaniei .
Legea salarizării unice, se doreste a fi adopatata pana la sfarsitul lunii inie 2009, pentru a putea fi pusa in aplicare începând cu 1 ianuarie 2010.
Potrivit premierului Boc, există cinci principii pe care va fi creionată legea salarizării unice. Astfel, toate persoanele plătite din fondurile de stat vor avea un salariu stabilit în funcţie de un sistem unic. Raportul între salariul de bază minim pe economie si cel maxim va fi de 1 la 15, în condiţiile în care în momentul de faţă este de 1 la 70 sau 1 la 100. "Nicio persoană nu va înregistra o diminuare a salariului. Salariile mai mari vor fi îngheţate un număr de ani, în timp ce salariile de la baza piramidei vor avea creşteri accelerate".
Salariul de bază va fi elementul principal al câştigului salarial, la acestea urmând să fie adăugate sporuri a căror pondere va fi de maxim 30% din câştigul salarial.(daca stau bine sa ma gandesc numai persoanele de o anumita vartsa-peste 50 ani, au un spor de vechime de 25%, daca maia daugam si ...un spor de antena pe o cladire a primariei se trece de pragul de 30 % ).
Premeirul apreciază că acest sistem se va implementa într-un interval de trei ani, până în 2012.
Foarte mult optimism, dar sa nu UITAM urmatoarele amanunte:reprezentanţii Ministerelor Justiţiei, Administraţiei şi Internelor şi Afacerilor Externe au precizat ca în aceste ministere există salarii foarte mari şi de aceea ele refuză să facă public nomenclatorul funcţiilor-deci, cine credeti dumneavoastra ca va renunta pe aceasta CRIZA la beneficiile sale pentru o lege a salarizarii unice in care FIECARE va fi EGAL.
Cum vor fi ierarhizate salariile in sistemul public
Medic primar = Conferentiar universitara = Capitana = Consilier superior in ministera = Artist liric de opera
Profesor cu gradul I de liceua = Plutonier adjutant cu studii superioarea = Muzeograf gradul II = Farmacist
Referent superior in ministera = Secretar de scoala = Pedagoga = Soldata = Statistician medicala = Laborant
Sincer, va fi o mare lupta apriga cu toate organizatiile sindicale si ministerele, dar ramane de vazut cat din promisiuni vor fi indeplinite .

Prima dezertare:Justiţia trebuie să aibă o grilă de salarizare întrucât au un statut special???

6 comentarii:

  1. Bugetari din lumea-ntreaga, eu va dau un singur sfat, puneti osul la treaba si luati-o spre privat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un sfat intelept, numai ca si in privat lucrurile nu sunt chiar asa pe roze, cum credeti dumneavoastra domnisoara care lucrati in resurse umane (inumane).

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu cum sunt din punctul vostru de vedere, al juristilor, insa din punctul nostru de vedere, al inumanilor, crede-ma ca nu m-as mai intoarce la stat decat dupa pensie, ca sa fac bani de ciucalata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Corect INUMAN. Din pacate...nu pot sa iti spun aici ce stiu este despre ce se intampla la firmele private-cum se dipsonibilizeaza oameni cu foaia alba in fata si sa scrie dupa dictare. Vorbim curand.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, frate, stiu. Mai sunt si parti negre ale carierei de piatra a omului din resurse. Dar mai sunt si parti placute.

    RăspundețiȘtergere
  6. In orice cariera sunt parti placute si mai putin placute.Asta face parte din jobul fiecaruia, bineinteles daca si-l face din placere .

    RăspundețiȘtergere