miercuri, 15 iulie 2009

Cu un Crin, nu se face primavara

Acum cateva zile s-a lansat d-nul Crin Antonescu in cursa pentru fotoliul de presedinte al Romaniei. (bine, data alegerilor nici macar nu a fost fixata, dar... cine se scoala devreme departe ajunge-asa poate au gandit si liberalii).
Nu vreau sa insist prea mult pe acesta tema (avem destul timp pentru toamna), dar am senzatia ca am asistat la un film deja vazut cu replici arhicunoscute: "Forta mea este in mine"-ne pregatim de razboiul stelelor cumva???
"Iar eu vreau nu sa fiu jucator, ci sa fiu un presedinte al tuturor romanilor care au o speranta, care vor sa traga pe cineva la raspundere pentru viata lor si pentru viitorul lor"- asa ceva am auzit si in 2004. Dragi liberali v-ati pierdut ideiile pe drum???nu dati copy paste ca deja discursurile de genul acesta chiar nu mai au nici o valoare pentru oameni .
Vreau, doar sa ma opresc putin la programul domniei sale referitoar la actul de justitie (nu de alta, dar in acest domeniu mai stiu si eu ceva), care primeste si ea o portie de reforma! Crin Antonescu vrea ca ea sa fie credibila si independenta, adica mari noutati(hahaha). "In viziunea lui Antonescu sistemul juridic ar trebuii reformat astfel: reducerea taxelor aferente actului de justitie (si cine sa plateasca pentru ele??? oamenii prin marirea altor taxe ???); acordarea asistentei juridice gratuite, atat in cauze penale, cat si in cauze civile (s-a marit taxa de acordate de asistenta juridica acum trei luni. Care avocat crede domnia sa ca va face munca voluntara, pe o suma infima volumului de munca la un caz mai deosebit??? );garantarea efectiva a puterii judecatoresti, prin stabilirea Consiliului Suprem al Magistraturii ca ordonator principal de credite pentru puterea judecatoreasca (ca sa avem aceeasi problema ca la medici - da unul o sentinta aiurea si magistratii se apara intre ei);modificarea sistemului de salarizare a magistratilor, in functie de numarul sentintelor corecte pe care le pronunta, cu penalizari proportionale cu numarul de sentinte infirmate de instantele superioare.(cu acest lucru sunt perfect deacord, numai ca domnul liberal isi va pune in cap tot sistemul de magistrati din tara si nu stiu daca este chiar asa de placut)".
Ma tem ca se amageste. Nu are forta pentru ca nu are consistenta. Cat timp se poate mentine in zona retoricii zornaitoare, prezidentiabilul liberal poate face o figura interesanta, insa atunci cand este nevoit sa fie concret este dezastruos.

Aseara a aparut un sondaj in care il considera ca fiind al doilea candidat in functie de optiunea de vot, daca duminica ar avea loc alegeri. Sincer ma indoiesc de acest lucru, nu cred ca votantii PNL-ului ar iesii la vot astfel incat sa-l aduca pe Crin Antonescu pe locul doi.
In continuare, sunt convins ca batalia se va da intre cei doi candidati cu sanse reale, care si reprezinta in momentul de fata cele doua mari partide, doar daca nu vor aparea surprize pana la sfarsitul lunii august .

PS Scurte intrebari : De ce sustine un candidat la presedintie teme economice? Modificarea Codului Fiscal nu intra in atributiunile presedintelui. Asemenea, modificarea Codului Muncii.De ce uita acest candidat ca va fi presedintele unei majoritati parlamentare nefavorabile lui, daca aceasta alianta va continua sa existe si dupa terminarea alegerilor?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu