luni, 20 iulie 2009

Pentru cei inca optimisti

"România va avea în trimestrele 2 şi 3 o scădere economică mai mare decât cea din primul trimestru şi nu va putea respecta ţintele convenite cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), a declarat, luni, reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu".
De ceva vreme sunt "criticat" pentru postarile mele: ca nu sunt optimist, ca in fiecare lucru urat exista si un lucru bun, ca nu vad luminita de la capatul tunelului (apropos, nici Ciorbea nu a mai intalnit-o), ca sunt prea peimist, etc .
"Singura soluţie" pentru o creştere substanţială a veniturilor este o reformă a sectorului public, "o regândire a funcţiilor sistemului statului". El a spus că în România sunt prea multe instituţii, cu prea mulţi oameni şi servicii uneori de proastă calitate.OK, si... ce este de facut??? ca auzim acest lucru de aprope 10 ani???iar, noi infiintam alte ministere pe timp de criza.Citeam acum cateva zile faptul ca francezii, au 39 de ministrii si secretari de stat pentru o tara cu o populatie mult mai numeroasa ca a noastra si suprafata deasemena mai mare; stiti cati oamneii lucreaza la noi??? 88 de persoane... aproape dublu si ceva.Nu se poate ca toti sa suferim pentru incapacitatea unora de-a nu stii cum sa gestioneze banul public.
Salut pe acesta cale atitudinea presei in cazul Ridzi, dar in cazul Udrea chiar nu se intampla NIMIC???
Tara este in recesiune, dar firmele ministeriabililor produc si le aduc bani in continuare si este normal ca dansii sa nu resimta criza.
Romania nu a cerut decat o "centura de siguranta" de la FMI, insa aceasta nu a adus nici castigul scontat de credibilitate externa, care s-a evaporat dupa o luna de la incheierea acordului, nici nu preintampina deriva politicilor economice.
Masurile dure de austeritate impuse de executiv nu se intrevad nici in sectorul public si nici la nivelul politicii fiscale, chiar in ciuda unui sprijin politic de aproape 80% in parlament, acestia nu au reusit sa refaca credibilitatea in ochii investitorilor straini .

FMI a revizuit in scadere previziunile privind cresterea economica a Romaniei de la minus 4,1% la minus 7, chiar minus 8%.

Deci, dragi mei optimisti, visati in continuare la capatul tunelului .

2 comentarii:

  1. Macar noi, optimistii, visam la ceva...

    RăspundețiȘtergere
  2. Visati, ca deocamdata pe vise nu au instaurat guvernantii taxe si impozite . :))))))
    Vise placute .

    RăspundețiȘtergere